Blog

Výživa a príjem bielkovín u detí – Junior Proteín

Tým, že sa výrobca WeFood Nutrition rozhodol vyrábať produkt s týmto názvom, občas rozpútava búrlivé diskusie. A je to možná správne, pretože často narážame na zažité mýty. Rada ľudí…

Ako užívať kreatinín

Čo sa týka kreatinínu, môžeme sa často potykať s otázkou, ako by sa mal užívať, aby boli výsledky čo najlepšie. Chcete užívať kreatinín, ale neviete ako? Všetko sa dočítate v tomto…

Je lepšie začínať silovým tréningom alebo kardiom?

Rozhodli ste sa vrhnúť do cvičení a chcete spojiť kardio zo silovým tréningom do jedného dňa? Ale neviete, čím začať? Všetko sa dočítate v tomto článku.

Prečo náhrada stravy?

Možná si kladiete otázku, prečo vôbec existujú alternatívy bežného jedlá, ako je náhrada stravy WeFood GO MRP? Na tuto otázku Vám odpovieme v tomto článku.

Kvalita bielkovín – DIAAS

DIAAS je nová metóda pre stanovenie kvality bielkovín v ľudskej výžive. DIAAS znamená „Digestible Indispensable Amino Acid Score“. Metoda DIAAS bola vydaná Organizáciou OSN pre výživu a…

Kĺbová výživa WeFood

Cieľom pre návrh kĺbovej výživy bola funkčnosť a dávkovanie. Obojakého je možné dosiahnuť voľbou vhodných surovín a návrhom celkovej funkčnej dávky.

Omega-3 mastné kyseliny

Omega-3 mastné kyseliny hrajú dôležitú rolu vo výžive človeka. V nasledujúcim článku sa budeme zabývať informáciami v zmysle zloženia a chemické štruktúry, rozdiely medzi…

Kvalita bielkoviny PDCAAS

Metoda PDCAAS bola prijatá organizáciami FAO a WHO ako preferovaná metóda pre meranie hodnoty bielkovín v ľudskej výžive. Metodika PDCAAS v súčasnosti asi tým…

Zabijak menom Maltodextrín

Maltodextrín je látka, ktorá spadá medzi sacharidy. Používa sa v potravinárstve ako prídavná látka, prípadne ju môžeme nájsť v rôznych potravinových doplnkoch.

Komplexný multivitamín VitaX

Jedná sa o kombináciu vitamínov, minerálov a rastlinných extraktov s obsahom fytonutrientov v kombinácii zvolenej tak, aby vyhovovala špecifickým požiadavkám mužov alebo žien podľa…

Komplex enzýmov DigeZyme®

Spoločnosť WeFood sa snaží ponukať vždy to najlepšie, preto zvolila ako enzýmy osvedčenú kvalitu reprezentovanú multi-enzymatickým komplexom DigeZyme®.

Aká je rýchlosť vstrebávania proteínov?

Článok sa zameriava na jeden z parametrov, a tým je rýchlosť vstrebávania a nárast a udržaní hladiny sérových aminokyselín.

Ako poznať kvalitný proteín?

Počet proteínov rôznych značiek stále raste. Ako sa ale vyznať v širokej ponuke proteínov? Ako vybrať naozaj kvalitný proteín?

Prečo sú proteíny dôležité?

Každý si niekedy tuto otázku isto položil. Ti z vás, ktorí športujú už dlhšiu dobu, si možná nepamätajú, že i oni kedysi riešili základy doplnkovej výživy. Pre vás bude…

Je proteín vhodný pre detí?

V prípade, že diéta nekonzumuje potrebné množstvo bielkovín, môžu byť proteínové nápoje ich vhodným zdrojom. Je ale na mieste sa zamyslieť nie len nad množstvom, ale i nad…

Natívny proteín

Natívny proteín sa vyrába filtráciou priamo z čerstvého mlieka. Získavame tak natívny mliečny izolát. Použitie mlieka ako východiskovej suroviny je tak kľúčovým faktorom…

Dávkovanie proteínov

Pokiaľ športujete a zajímate sa o stravu isto vás zaujíma, koľko bielkovín denne konzumovať. Správne dávkovanie proteínu neboli bielkovín by malo vychádzať z niekoľkých parametrov….

Čo je to kreatinín?

Kreatinín je prírodná látka v ľudskom tele. Je nevyhnutný k životu a priemerný dospelý ho má 80 – 130 gramov v tele. Kreatinín hrá dôležitú rolu pri transporte energie…